149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

DIET-FOOD Ghee Butter (bio masło klarowane) 300g

Producent: Diet Food
DIET-FOOD Ghee Butter (bio masło klarowane) 300g
DIET-FOOD Ghee Butter (bio masło klarowane) 300g
Cena:
38,00 zł
Ilość
Dostępność:
Chwilowo niedostępny
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 10
O produkcie:
Diet-Food Ghee Butter 300 gram Bio masło klarowane ekologicznego pochodzenia. Zawiera czysty tłuszcz, dzięki czemu ma intensywnie maślany smak, który wzbogaca jakość i walory odżywcze potraw. Ghee Butter obfituje w cenne kwasy tłuszczowe, przeciwutleniacze i witaminy. Ghee Butter - zwykłe ...
banner

Diet-Food Ghee Butter 300 gram

Bio masło klarowane ekologicznego pochodzenia. Zawiera czysty tłuszcz, dzięki czemu ma intensywnie maślany smak, który wzbogaca jakość i walory odżywcze potraw. Ghee Butter obfituje w cenne kwasy tłuszczowe, przeciwutleniacze i witaminy.

Suplementacja przy treningu crossfit wspomaga wydolność organizmu i dodaje energii.

Ghee Butter - zwykłe masło nie ma szans

Naturalne, ekologiczne masło zawierające wyłącznie czysty tłuszcz. Ma unikalny profil odżywczy. Zostało pozbawione białek i substancji szkodliwych, uwalnianych w trakcie obróbki żywności w wysokiej temperaturze. GHEE ma pyszny, maślany smak, który nadaje potrawom bogatszy i zarazem przyjemniejszy aromat. Stanowi wysokie źródło składników odżywczych - witamin, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych. Stosowania Ghee Butter nie muszą obawiać się osoby zmagające się ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu - produkt nie wpływa na wzrost jego poziomu. Wręcz przeciwnie, wspiera pracę serca i układu krwionośnego. Dzięki zawartości wysokiej zawartości czystego tłuszczu, Ghee Butter jest produktem polecanym osobom prowadzącym dietę Paleo.

    Zalety stosowania Ghee Butter:
  • nie zawiera laktozy, ponieważ wykonany został z suchej masy mlecznej, po oczyszczeniu pozostałych substancji
  • jest stabilne i nie rozpuszcza się nawet, gdy jest przechowywane poza lodówką
  • zawiera wysoką dawkę witamin A, D, E i K i antyoksydantów, co wpływa na wzmocnienie tkanki kostnej i wsparcie układu odpornościowego
  • wysoka ilość kwasów tłuszczowych wspiera trawienie i korzystnie wpływa na florę jelitową
  • nie podnosi poziomu cholesterolu, a wręcz przeciwnie przyczynia się do obniżenia poziomu złego cholesterolu LDL
  • w wysokiej temperaturze nie uwalnia szkodliwych dla zdrowia substancji
  • zawiera sprzężony kwas linolenowy (CLA) wspomagający redukcję wagi
Zdrowe masło klarowane marki Diet-Food.

Pochodzenie i powstawanie masła klarowanego

Ghee pochodzi z kuchni Azji Południowej. Jest nie tylko rodzajem klarowanego masła, ale również dodatkiem leków i elementem tradycyjnych rytuałów religijnych. Powstaje w wyniku oddzielenia tłuszczu mlecznego od pozostałych części mleka. Dzieje się to w procesie stopniowego ogrzewania, aż do momentu parowania wody. W wyniku takiego rozwoju pozostają trzy warstwy: białko serwatki, cząsteczki kazeiny i ciekły tłuszcz. Po usunięciu białek serwatkowych odlewa się tłuszcz, który po ostygnięciu tworzy zdrowe, masło klarowane. Gorące, roztopione masło przypomina żółtą ciecz, jednak gdy ostygnie ma piękny, kremowy kolor i pyszny, intensywnie maślany smak. Stosowanie masła klarowanego ma wiele korzyści dla zdrowia.

Zapoznaj się z ofertą prozdrowotnych produktów marki Diet-Food, w której znajduje się szeroki wybór prozdrowotnych produktów dla osób dbających o zdrowie i samopoczucie.

Producent bio masła klarowanego - Ghee Butter:
Diet-Food

Zobacz wszystkie produkty z kategorii: zdrowe tłuszcze, o wysokich walorach odżywczych.

Wartość odżywcza i skład ekologicznego masła Ghee:

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 3681 kJ / 895 kcal
Białko <0,5 g
Tłuszcze ogółem
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
>99,5 g
62,5 g
Węglowodany
w tym cukry
<0,5 g
<0,5 g
Sól <0,5 g

Składniki: 100% organiczne masło klarowane.

Przechowywanie: Przechowuj w chłodnym, suchym miejscu, nie wymaga przechowywania w lodówce.

    Charakterystyka masła klarowanego Ghee Butter:
  • Zawartość słoika: 300 gram

Zastosowanie masła marki Diet-Food na co dzień

    Zalecany sposób spożycia:
  • Masło klarowane jest zdrową alternatywą tradycyjnego masła. Zawiera wyłącznie czysty tłuszcz, który bogaty jest w kwasy tłuszczowe, witaminy i przeciwutleniacze. Doskonale nadaje się do smarowania kanapek, wypieków, smażenia i gotowania. Obróbka termiczna nie zmienia smaku potrawy, a jedynie wzbogaca ją w składniki odżywcze. Masło klarowane nie uwalnia w wysokiej temperaturze szkodliwych dla zdrowia substancji.