149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

INTENSON Bio Cukier Kokosowy 350g

Producent: Intenson
INTENSON Bio Cukier Kokosowy 350g
INTENSON Bio Cukier Kokosowy 350gINTENSON Bio Cukier Kokosowy 350g
Cena:
12,49 zł
Ilość
Dostępność:
Dostępny w magazynie
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 13
O produkcie:
Intenson Bio Cukier Kokosowy 350 gram Ekologiczny, naturalny cukier kokosowy pozyskiwany z palmy kokosowej. Cechuje się brązowo-złocistą barwą i delikatną nutą karmelu. Doskonale sprawdza się w roli zamiennika białego cukru. Bio Cukier Kokosowy może być stosowany do wypieku ciast, ...
banner

Intenson Bio Cukier Kokosowy 350 gram

Ekologiczny, naturalny cukier kokosowy pozyskiwany z palmy kokosowej. Cechuje się brązowo-złocistą barwą i delikatną nutą karmelu. Doskonale sprawdza się w roli zamiennika białego cukru. Bio Cukier Kokosowy może być stosowany do wypieku ciast, ciasteczek oraz jako dodatek do deserów i słodzenia napojów.

Bio Cukier Kokosowy - zwykły cukier nie ma szans

Bio Cukier Kokosowy przypomina wyglądem jak i smakiem cukier brązowy. Charakteryzuje się delikatnie słodkim smakiem, zbliżonym do słodkości brązowego cukru, z przyjemną, lekko karmelową nuta. Źródłem węglowodanów w bio cukrze kokosowym jest sacharoza, a następnie glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35. Bio cukier kokosowy pochodzi z naturalnych upraw, jest produktem ekologicznym pochodzącym z gospodarstwa ekologicznego, w którym nie używa się środków chemicznych, dlatego w składzie produktu nie znajdują się dodatkowe substancje słodzące, środki chemiczne, wypełniacze czy polepszacze smaku. Bio cukier to zdrowa alternatywa dla powszechnie używanego białego cukru, wytwarzana z soku pąków palmy kokosowej. Cukier kokosowy jest stanowi długotrwałe źródło energii. Nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie, dlatego jest produktem odpowiednim dla diabetyków.

    Specyfika naturalnego cukru kokosowego:
  • stosunkowo niski indeks glikemiczny - 35
  • pochodzi z uprawy ekologicznej
  • nie zawiera sztucznych dodatków smakowych i konserwujących
  • ma złocisty kolor i subtelny smak z wyczuwalną nutą karmelu
  • stanowi doskonałą alternatywę tradycyjnego, białego cukru
  • posiada szeroką gamę zastosowań

Zdrowy dodatek w kuchni

Cukier kokosowy pochodzi z naturalnych i ekologicznych upraw. Ma złocistą barwę i posmak karmelu. Stosować go można do wyrobu ciast, ciasteczek i innych wypieków, dodatek odżywek białkowych, batonów energetycznych czy napojów (kawa lub herbata). Doskonale bilansuje się z daniami pikantnymi, kwaśnymi i słonymi. Cukier kokosowy doskonale nadaje się do dań kuchni tajskiej.

Zapoznaj się z pełną ofertą polskiej firmy Intenson, dostarczającej na rynek prozdrowotne suplementy diety wspomagające bezpieczne odchudzanie.

Producent bio cukru kokosowego:
Intenson

Sprawdź jakie inne naturalne słodziki, stanowiące zdrową alternatywę dla białego cukru znajdziesz w ofercie naszego sklepu.

Wartość odżywcza i skład:

Wartość odżywcza 100 gram
Wartość energetyczna 1632 kJ / 390 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,5 g
0 g
Węglowodany
w tym cukry
97 g
96 g
Błonnik 0,8 g
Białko 1,8 g
Sól 0,17 g

Składniki: 100% bio cukier kokosowy.

Kraj pochodzenia: Indonezja.

Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu, w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.

Zastosowanie produktu marki Intenson na co dzień

Zalecany sposób spożycia: stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, do wypieku ciast i gotowania.