149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

INTENSON Lapacho Matto Grosso (kora cięta) 50g

Producent: Intenson
INTENSON Lapacho Matto Grosso (kora cięta) 50g
INTENSON Lapacho Matto Grosso (kora cięta) 50g
Cena:
5,59 zł
Ilość
Dostępność:
Chwilowo niedostępny
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 12
O produkcie:
INTENSON Lapacho Matto Grosso (kora cięta) 50 gram Kora południowoamerykańskich drzew Lapacho. Napar zwany herbatą Inków. Napar przygotowany na bazie kory Lapacho posiada charakterystyczny, gorzkokwaśny smak i brązowy kolor. Badania wykazały, że kora z Lapacho jest bogata w pierwiastki ...
banner

INTENSON Lapacho Matto Grosso (kora cięta) 50 gram

Kora południowoamerykańskich drzew Lapacho. Napar zwany herbatą Inków. Napar przygotowany na bazie kory Lapacho posiada charakterystyczny, gorzkokwaśny smak i brązowy kolor.

Badania wykazały, że kora z Lapacho jest bogata w pierwiastki takie jak żelazo, wapń, mangan i magnez. Kora drzewa Lapacho zawiera co najmniej 20 substancji aktywnych, z których najważniejszą jest lapachol, wykazujący silne działanie przeciwwirusowe. Od stuleci pau d’arco jest wykorzystywane w medycynie naturalnej, głównie przez społeczności Indian w Ameryce Łacińskiej, w leczeniu infekcji i schorzeń wywoływanych przez wirusy, bakterie i grzyby.

Wywar z kory Lapacho pomaga zwalczyć pasożyty, ułatwia trawienie, poprawia funkcjonowanie układu immnunologicznego. Ma też właściwości antybiotyczne i działa detoksykacyjnie – przyśpiesza oczyszczanie narządów wewnętrznych z nadmiaru toksyn i trucizn. Naukowcy twierdzą, że Lapacho atakuje samą przyczynę choroby i wzmacnia odporność organizmu, zmuszając go niejako do walki z chorobą.

Skład: 100% kory Lapacho Matto Grosso

Kraj pochodzenia: Brazylia

Sposób przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Sposób przygotowania: 1 łyżeczka kory na szklankę wody, gotować 5-15 minut, odstawić napar do ostygnięcia. Po 15 minutach należy odcedzić i pić tylko sam wywar. Zaleca się pić 2-8 szklanek dziennie. Napar ma gorzki i żywiczny posmak, aby to zneutralizować można napar posłodzić, na przykład miodem.