149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

LANGSTEINER Słodzik w płynie Magda 250ml

Producent: Langsteiner
LANGSTEINER Słodzik w płynie Magda 250ml
LANGSTEINER Słodzik w płynie Magda 250ml
Cena:
7,88 zł
Ilość
Dostępność:
Chwilowo niedostępny
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 7
O produkcie:
Langsteiner Słodzik w płynie Magda 250ml Alternatywa dla tradycyjnego białego cukru. Zawiera dwie intensywne substancje słodzące - acesulfam-K i sacharynian sodu. Płynny słodzik Magda doskonały jest dla osób, które nie chcą rezygnować ze smaku swoich ulubionych potraw. Produkt można ...
banner

Langsteiner Słodzik w płynie Magda 250ml

Alternatywa dla tradycyjnego białego cukru. Zawiera dwie intensywne substancje słodzące - acesulfam-K i sacharynian sodu. Płynny słodzik Magda doskonały jest dla osób, które nie chcą rezygnować ze smaku swoich ulubionych potraw. Produkt można stosować z powodzeniem jako dodatek słodzący potraw, napojów i przekąsek.

Magda Słodzik w płynie - alternatywa białego cukru

Słodzik w płynie Magda to słodzik stołowy na bazie sacharynianu sodu i acesulfamu-K. Może służyć jako dodatek słodzący do wszystkich potraw, napojów, owoców i sałatek. Wystarczy użyć 4 krople płynnego słodzika, by zastąpić łyżeczkę tradycyjnego, białego cukru. 100 ml słodzika zastępuje 1,32 kg cukru.
Osoby, które z przyczyn zdrowotnych (np. borykający się z cukrzycą) lub w trosce o swoją sylwetkę zrezygnowały z cukru, teraz mogą cieszyć się ulubionymi potrawami nie rezygnując z ich smaku.

    Zalety słodzików:
  • są alternatywą tradycyjnego cukru
  • mają niską wartość energetyczną lub zupełnie są pozbawione kalorii
  • nie przyczyniają się powstawania próchnicy i ubytków w zębach
  • niewielka ilość jest potrzebna, by nadać smak potrawom (aby zastąpić 1 łyżeczkę cukru wystarczy użyć 1 tabletkę lub 4 krople słodzika w płynie)
  • doskonałe dla diabetyków, ponieważ nie stymulują trzustki do wydzielania insuliny
  • posiadają wygodne, poręczne opakowanie

Właściwości substancji słodzących

Sacharynian sodu oznaczany na produktach jako E 954. Jest substancją słodząca, która jest niemal 500 razy słodsza od cukru. Ma niską wartość energetyczną. Nie przyczynia się do powstania bakterii próchnicowych. Maksymalna dzienna dawka spożycia do 5 mg na kilogram masy ciała.
Acesulfam-K występujący pod numerem E 950 jest intensywnie słodzącą substancją, około 200 razy słodszą niż cukier. Charakteryzuje się wysoką stabilnością w wysokiej temperaturze. Acesulfam-K jest coraz bardziej popularny w kręgu diabetyków, którzy w trosce o zdrowie zrezygnowali z cukru.

Sprawdź pełną ofertę produktów wpływających na prawidłową pracę organizmu i samopoczucie marki Langsteiner.

Producent słodzika w płynie:
Langsteiner

Zapoznaj się z pełną ofertą produktów z grupy: słodziki, o niskiej zawartości kalorii, dla osób dbających o szczupłą sylwetkę.

Skład Słodzika w płynie Magda

Wartość odżywcza 4 krople 100 ml
Wartość energetyczna 0,04 kJ / 0,01 kcal 25,6 kJ / 6,12 kcal

Składniki: woda, substancje słodzące: sacharynian sodu (E954), acesulfam-K (E950), fruktoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202). Zawiera źródło fenyloalaniny.

    Opis i charakterystyka Słodzika w płynie Magda:
  • 1 porcja = 4 krople słodzika (co odpowiada 1 łyżeczce cukru)
  • Zawartość opakowania: 250 ml (buteleczka PET)

Zastosowanie Słodzika w płynie

Zalecany sposób użycia: Słodzik w płynie Magda doskonale nadaje się do pieczenia, gotowania i słodzenia wszystkich napojów, potraw, owoców, sałatek. Idealny do potraw na ciepło i na zimno (nie zmienia smaku w zależności od temperatury). Zaledwie 4 krople wystarczą, by zastąpić tradycyjną łyżeczkę cukru.