149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

MLEKOVITA Herkules Naturalna Serwatka Demineralizowana 500g

Cena:
7,48 zł
Ilość
Dostępność:
Chwilowo niedostępny
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 202
O produkcie:
MLEKOVITA Herkules Naturalna Serwatka Demineralizowana Serwatka demineralizowana w proszku Herkules to produkt bogaty w cenne białko, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Mlekovita Herkules Naturalna Serwatka ...
banner

MLEKOVITA Herkules Naturalna Serwatka Demineralizowana

Serwatka demineralizowana w proszku Herkules to produkt bogaty w cenne białko, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Mlekovita Herkules Naturalna Serwatka Demineralizowana jest propozycją nie tylko dla osób prowadzących aktywny tryb życia, w tym sportowców, ale również doskonałą do przygotowania napojów oraz jako dodatek do deserów, jogurtów, soków.

Czym jest demineralizowana serwatka?

Serwatka demineralizowana w proszku jest produktem mlecznym, pochodzącym z serwatki płynnej uzyskanej przy produkcji serów dojrzewających, a następnie poddana procesowi demineralizacji i suszenia rozpyłowego. Proces demineralizacji serwatki polega na usunięciu z niej związków mineralnych przy użyciu procesów membranowych. Innowacyjne działania Spółdzielni Mleczarskiej MLEKOVITA na rzecz rozwoju nowych produktów pozwoliły na wprowadzenie do produkcji demineralizowanej w 90% serwatki w proszku. Tak wysoki stopień demineralizacji serwatki MLEKOVITA wprowadziła pierwsza w Polsce.

Charakterystyka odżywki Herkules Naturalna Serwatka Demineralizowana.

Demineralizowana serwatka w proszku różni się od serwatki w proszku powszechnie stosowanej, znacznie lepszymi właściwościami organoleptycznymi, niższą kwasowością i większą rozpuszczalnością oraz wysoką stabilnością termiczną. Serwatka w proszku demineralizowana posiada biało-kremową barwę oraz charakterystyczny smak oraz aromat. Skład demineralizowanej serwatki 90% przedstawia się następująco: zawartość wody maks. 4%, zawartość białka min. 11%, tłuszcz maks. 1,5%, laktoza 78-84%, popiół maks. 1%. W serwatce demineralizowanej nie występują składniki ani dodatki, w skład których wchodzą genetycznie zmodyfikowane organizmy (GMO). Produkt nie jest poddany działaniu promieniowania jonizującego. Produkt nie zawiera alergenów z wyjątkiem mleka (łącznie z laktozą).

Zastosowanie naturalnej demineralizowanej serwatki.

Serwatka w proszku demineralizowana jest produktem o wyjątkowo szerokim zastosowaniu – podnosi walory smakowe produktów spożywczych, a także pełni funkcje wypełniacza oraz składnika wiążącego wodę, dzięki niezdenaturowanej postaci Laktoalbuminy, która wraz z innymi białkami tworzy kompleksy podczas ogrzewania, dając w rezultacie wzrost możliwości kompleksowego wiązania wody.

  • Stosowana jest przez osoby uprawiające sport, w okresie intensywnych ćwiczeń fizycznych, które chcą uzyskać szybszy przyrost masy mięśniowej. Serwatka w proszku jest produktem bogatym w cenne proteiny, które zawierają aminokwasy niezbędne w żywieniu człowieka. Wartość biologiczna tych białek, np. albumin, jest wyższa niż w kurzym jajku.
  • Serwatka w proszku demineralizowana polecana jest m.in. jako składnik deserów mlecznych, czekolad, nadzień, polew, surowców piekarniczych oraz cukierniczych.
  • Demineralizacja wpływa znacząco na walory smakowe serwatki, ponieważ usuwa niepożądany lekko słonawy smak, dzięki czemu jest z powodzeniem stosowana w przemyśle cukierniczym.
  • Wykorzystywana jest również przy produkcji wyrobów wędliniarskich oraz sosów i zup. Stosowana jest także w przemyśle piekarniczym, gdzie m.in. wpływa na zabarwienie skórki pieczywa i wg opinii piekarzy zapobiega tworzeniu się tzw. „zakalca”, tworzy niepowtarzalny efekt smakowy i nadaje odpowiednią strukturę pieczywu.

Właściwości laktozy.

Laktoza – cukier mlekowy, przechodzi prawie w całości do serwatki podczas produkcji serów. Wpływa korzystnie na trawienie, ponieważ sprzyja powstawaniu dobroczynnej dla organizmu człowieka flory bakteryjnej. Zdaniem wielu dietetyków, cukier mlekowy wspomaga absorbowanie wapnia, co sprzyja również dobrej kondycji kości i zębów.

Producent naturalnej serwatki demineralizowanej Herkules:
SM MLEKOVITA

Zobacz wszystkie suplementy diety z kategorii: tanie gainery, gdzie znajdziesz odżywki węglowodanowo-białkowe do budowania masy.

Informacja żywieniowa naturalnej serwatki Herkules firmy Mlekovita:
Wartość odżywcza w: 100 g proszku porcji 35 g
Wartość energetyczna 1652 kJ / 389 kcal 579 kJ / 136 kcal
Tłuszcz
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
1,0 g
0,7 g
0,4 g
0,2 g
Węglowodany
w tym cukry
83 g
83 g
29 g
29 g
Białko 12 g 4,2 g
Sól 0,50 g 0,18 g

Skład Mlekovita Herkules: naturalna serwatka demineralizowana w proszku.

    Opis i charakterystyka serwatki Herkules:
  • 1 porcja = 35 g
  • Ilość porcji w opakowaniu: 14
  • Zawartość opakowania: 500 g
    Sposób użycia naturalnej serwatki poddanej procesowi demineralizacji Mlekovita Herkules:
  • Jedną porcję 35 g proszku rozpuścić w 250 ml wody lub stosować jako dodatek do deserów, jogurtów, soków itp.
    Sposób dawkowania:
  • Dni treningowe: 1 porcja w ciągu dnia
  • Dni nietreningowe: 1 porcja w ciągu dnia