149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

NUTREND Formline Koktajl 1000g

Producent: Nutrend
NUTREND Formline Koktajl 1000g
NUTREND Formline Koktajl 1000gNUTREND Formline Koktajl 1000g
Cena:
64,98 zł
Ilość
Dostępność:
Chwilowo niedostępny
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 2 920
O produkcie:
Nutrend Formline Koktajl Nowoczesny i tani suplement przeznaczony do sporządzenia koktajlu wspomagającego odchudzanie bez efektu jo-jo. Stosowanie odżywki wspomagającej szybkie i skuteczne odchudzanie Nutrend Formline Koktajl pomaga formować zgrabna i szczupłą sylwetkę bez tkanki ...
banner

Nutrend Formline Koktajl

Nowoczesny i tani suplement przeznaczony do sporządzenia koktajlu wspomagającego odchudzanie bez efektu jo-jo. Stosowanie odżywki wspomagającej szybkie i skuteczne odchudzanie Nutrend Formline Koktajl pomaga formować zgrabna i szczupłą sylwetkę bez tkanki tłuszczowej.

Białko sojowe - wysokiej jakości białko roślinne. Pomaga w uzyskaniu zgrabnej, ładnie ukształtowanej sylwetki bez tkanki tłuszczowej. Białko sojowe zalecane jest zwłaszcza przy diecie ubogiej w białka zwierzęce. Zmniejsza poziom cholesterolu we krwi. Zalecane w profilaktyce osteoporozy. Białka pełnią dwie podstawowe funkcje w naszym organizmie. Po pierwsze, pobudzają do wzrostu i stanowią podstawę różnych elementów naszego organizmu, takich jak skóra, paznokcie, włosy. Stały dopływ białek jest niezbędny do funkcjonowania części składowych organizmu, oraz do regeneracji zużytych tkanek. Po drugie, białka utrzymują wymagany poziom i aktywność enzymów, hormonów i przeciwciał regulujących najważniejsze funkcje organizmu, np. trawienie pokarmu. Nadmiar spożytych białek przerabiany jest na tłuszcz i w tej postaci magazynowany, lub zużywany do wytwarzania energii i ciepła.

Zalecana norma zapotrzebowania dziennego na białko wynosi 65-90 g dla mężczyzn i 55-63 g dla kobiet. Do tej pory sądzono, że jedynym źródłem aminokwasów (białka) których organizm nie potrafi syntezować sam, jest mięso. W wyniku badań okazało się, że jest to nieprawda. Znaleziono te aminokwasy (białka) w roślinach strączkowych (soja, groch, fasola i inne), oraz w owocach i warzywach. Warto podkreślić, że najbogatszym źródłem białka roślinnego w najlepiej przyswajalnej formie, jest soja.

Zawiera około 40% białka, tj. w dwa razy więcej niż mięso. Duża ilość białka w soi sprawia, że z 10 dag. soi uzyskuje się większą ilość przyswajalnego białka, niż z 15 dag. mięsa. Poza tym, soja nie ma wcale siarki, ani cholesterolu, za to ma witaminy B1, B2, A, E, i komplet biopierwiastków, najwięcej zaś potasu, żelaza, wapnia i fosforu. Podobnie jak fasola i groch, soja jest pokarmem całościowym, a do tego jeszcze jest zasadotwórcza. Stanowi więc pokarm idealny.

Owsiany błonnik pokarmowy - powoduje uczucie sytości, regulując jednocześnie pracę układu pokarmowego. Zmniejsza ryzyko nowotworów jelita grubego. Błonnik jest ogromnie ważny dla naszego organizmu, ponieważ wspiera wiele procesów trawiennych. Zalecana dzienna dawka spożycia błonnika wynosi około 35 gramów. Oznacza to, że aby dostarczyć organizmowi tyle błonnika ile potrzebuje powinniśmy zjadać około 25 kromek pełnoziarnistego chleba. Niestety, nasza nowoczesna, europejska dieta zawiera dużą ilość przetworzonych, ubogich w błonnik pokarmów dostarczając go przeciętnie w ilości około 12-15 gramów.

Ten niedobór hamuje skuteczność układu pokarmowego, który wchłania dużo mniejszą ilość składników odżywczych z pożywienia i jest także mniej skuteczny w eliminacji składników szkodliwych. Badania sugerują, iż niedobór błonnika jest główną przyczyną licznych dolegliwości związanych z układem pokarmowym. Dlatego też coraz częstsze są opinie, że dobrym sposobem na doskonale funkcjonujący układ pokarmowy jest suplementacja błonnika.

Żywe kultury bakterii 'Bifidus' są składnikiem naturalnej flory bakteryjnej jelit, niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Aktywatorem bifidokultur jest inulina, optymalizująca namnażanie się bakterii korzystnych dla człowieka. Zwiększa również wchłanianie niektórych składników mineralnych (m.in. wapnia, magnezu, żelaza).

L-karnityna ułatwia i przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej. L-karnityna dodaje jednocześnie energii, poprawiając samopoczucie. L-karnityna zwana także "fat burnerem", jest aminokwasem, którego zadaniem jest transportowanie tłuszczu z rezerw organizmu do tych komórek,które wytwarzają energię. Mięśnie pracujące przez dłuższy czas pozyskują energię głównie ze spalania tłuszczów. W ten proces włącza się l-karnityna.

L-karnityna wprawia w ruch system który dostarcza kwasy tłuszczowe do mitochondriów,gdzie powstaje energia. L-karnityna wiąże kwasy tłuszczowe. Dzięki temu połączeniu tłuszcze przenikają do mitochondriów gdzie są spalane. L-karnityna nie pozwala komórkom gromadzić zbędnych zapasów. Efektem jej działania jest redukcja podskórnej tkanki tłuszczowej. L-karnityna działa wspomagająco w terapiach odchudzających i zapobiega niepożądanemu efektowi 'jo-jo'. Źródłem L-karnityny są produkty białkowe i mleczne. Stosowanie diety ubogo białkowej oraz zwiększony wysiłek fizyczny sprawia,że ilość jej w organizmie przestaje być wystarczająca.

Ekstrakt z Garcinia Cambogia, zawierający HCA, ogranicza powstawanie nowej tkanki tłuszczowej oraz zmniejsza uczucie głodu. HCA (hydroksykwas cytrynowy) - blokuje powstawanie tłuszczu z węglowodanów i białek, jest substancją, uzyskiwaną z podobnych do cytrusów owoców drzewa o nazwie Garcinia Cambodgia, zadomowionego w południowo-wschodniej Azji. Garcinia Cambodgia jest korzeniem zwanym w Indiach "pożeraczem tłuszczu", przez uzdrowicieli była zalecana jako środek ułatwiający trawienie i zmniejszający apetyt.

Roślina ta zawiera hydroksykwas cytrynowy (HCA), który już w małej dawce hamuje lipogenezę (syntezę tłuszczu) z węglowodanów i białek, a tym samym powstawanie tkanki tłuszczowej. HCA blokuje kluczowy enzym w metabolizmie tłuszczu - ATP-Citrat-Oxalacetat-Lyase, który jest potrzebny do przemiany węglowodanów w tkankę tłuszczową. Nadwyżka węglowodanów nie może zostać przekształcona w tkankę tłuszczową, zamiast tego magazynowana jest w mięśniach i w wątrobie w postaci glikogenu.

HCA w dużym stopniu redukuje łaknienie. Zwiększone zasoby glikogenu sygnalizują w mózgu, że stan sytości został osiągnięty. Podczas stosowania diety redukcyjnej, tzn. przy negatywnym bilansie kalorii, organizm sięga po zapasy białka i tłuszczu. Badania naukowe wykazały, że HCA stymuluje metabolizm tłuszczu, chroniąc jednocześnie białka. Obecność środków lipotropowych (choliny, inozytolu i karnityny) przyśpiesza spalanie tłuszczów ustrojowych i wspomaga metabolizm lipidów. Dzięki dodaniu aminokwasów rozgałęzionych BCAA powstrzymana zostaje redukcja masy mięśni - częste zjawisko podczas niskokalorycznej diety. HCA stymuluje wzmożone odkładanie aminokwasów i białek w tkance mięśniowej. Kalorie, które nie mogą być przekształcane i magazynowane w postaci tkanki tłuszczowej służą bezpośrednio jako materiał do budowy tkanek i mięśni.

Zdaniem naukowców jest to najbardziej interesująca substancja wspomagająca redukcję tkanki tłuszczowej jaka pojawiła się na rynku suplementów na przestrzeni ostatnich 20 lat. Przeciętna redukcja tkanki tłuszczowej w wyniku zastosowania tego preparatu wynosi około 25%. Działanie suplementu potęguje obecność substancji lipotropowych - choliny i inozytolu. Zastosowanie tych składników umożliwia wzmożone spalanie tłuszczu już przy minimalnym ograniczeniu liczby spożywanych kalorii.

Chitosan wiąże i usuwa z organizmu tłuszcze oraz metale ciężkie przyjmowane z pożywieniem, zapobiegając wchłonięciu ich przez organizm. Chitosan - naturalna substancja balastowa, izolowana z pancerzy morskich skorupiaków, uznawana za najefektywniejsze źródło rozpuszczalnego włókna pokarmowego. Chitosan nie ulega trawieniu, rozpuszcza się w żołądku wiążąc wiele cząsteczek wody, tworzy trwały żel absorpcyjny stanowiący "pułapkę" dla cząsteczek tłuszczów, węglowodanów, białek, cholesterolu, metali szkodliwych, toksycznych azotanów, drobnoustrojów chorobotwórczych, kwasów żołądkowych, kwasów żółciowych i enzymów trawiennych. Dlatego też, ważne jest, aby uzupełnianie chitosanu wiązało się ze spożyciem znacznej ilości płynów - najkorzystniej wody.

    Dzięki właściwościom żelującym i absorpcyjnym chitosan:
  • pęczniejąc hamuje apetyt
  • obniża całkowitą kaloryczność posiłków
  • reguluje poziom cukru we krwi
  • kreuje korzystny profil trójglicerydów, lipoprotein i cholesterolu (zapobiega miażdżycy)
  • ogranicza pobranie toksyn środowiskowych
  • zmniejsza ryzyko infekcji pokarmowych.

Suplementacja chitosanu zalecana jest szczególnie osobom otyłym, wymagającym terapii otyłości ze względów estetycznych i zdrowotnych, które źle tolerują psychicznie restrykcje dietetyczne i którym ciężko zrezygnować z nieprawidłowego modelu żywienia, nadobfitujacego w tłuszcze, cukry, białka zwierzęce i cholesterol. Ponieważ efektywne wiązanie tłuszczu ogranicza wchłanianie lipofilnych witamin - A, D i E, w okresie stosowania preparatu, dietę należy wzbogacać suplementami tych trzech witamin. Odżywki witaminowe należy przyjmować na ok. 2 godz. przed lub po spożyciu chitosanu.

Tauryna wspomaga pracę mózgu w sytuacjach wyczerpania, optymalizując przekaźnictwo nerwowo-mięśniowe. Tauryna jest aminokwasem powstającym z metioniny i cysteiny. Jest tzw. aminokwasem nieproteogennym, czyli nie wchodzi w skład białek ustrojowych, ale jest niezbędna w procesach ich przemiany. Organizm ludzki wytwarza niewielkie ilości tauryny, są one zbyt małe dla osób wykonujących wysiłek fizyczny.

    Najważniejsze zalety tauryny to:
  • magazynowanie azotu (powoduje dodatni bilans azotowy)
  • działanie antykataboliczne
  • ograniczenie wytwarzanie serotoniny, hormonu katabolicznego, co pozwala też na dłuższy wysiłek bez zmęczenia
  • zmniejsza poziom cukru we krwi
  • wspomaga syntezę białek
  • reguluje poziom cholesterolu w krwi
  • wzmaga transport kreatyny

Substancje mineralne: sód, żelazo, potas, jod, miedź, mangan, selen, cynk, wapń, fosfor, magnez, krzem i witaminy C, B6, B12, E, tiamina, ryboflawina, kwas pantotenowy, kwas foliowy, niacyna i biotyna uczestniczą w podstawowych procesach życiowych. W suplemencie diety Nutrend Formline Koktajl wszystkie te witaminy i minerały zawarte są w optymalnych proporcjach.

    Odżywka zastępująca posiłki, wspomagająca odchudzanie Nutrend Formline Koktajl zawiera :
  • substancje regulujące metabolizm - l-karnitynę, HCA, chrom3 , chitosan
  • mniej niż 2 % tłuszczu
  • optymalną proporcję 12 substancji mineralnych i 10 witamin
  • optymalną ilość białka
  • wysokiej jakości, naturalny błonnik pokarmowy

Producent odżywki wspomagającej odchudzanie oraz kształtowanie zgrabnej i szczupłej sylwetki - Formline Koktajl :
NUTREND

Zobacz wszystkie najtańsze w internecie suplementy i wysokiej jakości odżywki marki Nutrend.

Skład produktu Nutrend FormLine Koktajl:
Zawartość odżywki: 100 gram 1 porcja = 40 gram
Wartość energetyczna 1471,2 kJ/347,4 kcal 588,5 kJ/138,9 kcal
Białko 39 g 15,6 g
Węglowodany 38,4 g 15,36 g
w tym proste 2,45 g 0,98 g
tłuszcze 4,2 g 1,68 g
nas. kw. tłuszczowe 0,42g 0,17g
błonnik pokarmowy 8,6g 3,44g
sód 0,26g 0,10g
inulina 5,0g 2,0g
l-tyrozyna 0,4g 0,16g
winian l-karnityny 0,2g 0,08g
chrom 100μg 40,0μg
wyciąg z Garcinia cambogia 0,5g 0,2g
wyciąg z zielonej herbaty 0,25g 0,1g
bakterie Bifidus 0,1g 40mg
witaminy:    
kwas foliowy 170 μg 68,0μg
witamina C 51mg 20,40mg
niacyna 15,3mg 6,12mg
witamina E 8,54mg 3,41mg
kwas pontotenowy 5,13mg 2,05mg
witamina B6 1,7mg 0,68mg
ryboflawina 1,36mg 0,54mg
tiamina 1,21mg 0,48mg
witamina B12 0,85 μg 0,34μg
biotyna 0,12mg 0,05mg

Skład szczegółowy: koncentrat białek serwatkowych, maltodekstryna DE 10, maltodekstryna DE 20, izolat białek sojowych, kazeinian wapnia, inulina, emulgator lecytyna sojowa, aromat identyczny z naturalnym śmietana, zagęstniki (guma guar, skrobia tapiokowa), aromaty naturalny oraz identyczny z naturalnym , zagęstnik polidekstroza, wyciąg z garcinia cambogia (HCA), aromaty naturalny i identyczny z naturalnym, L-tyrozyna, substancja przeciwzbrylająca fosforan wapnia, wyciąg z zielonej herbaty (polifenole), winian L-karnityny, premiks multiwitaminowy, substancja przeciwzbtylający amorficzny tkanek krzemu, barwnik beta karoten, mleczan chromu, kultury bakterii Bifidus, substancje słodzące sukraloza i acesulfam K.

Zalecane dawkowanie: 2 porcje dziennie.

Sposób użycia: Porcję 40 gram odżywki (2 miarki) należy wymieszać w ok. 200ml zimnej wody lub w zimnym, chudym mleku. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

    Dawkowanie Formline Nutrend w dni treningowe oraz nietreningowe:
  • Dni treningowe: 2 porcje dziennie, np. 1 porcja po treningu, 1 porcja zamiast kolacji.
  • Dni nietreningowe: 2 porcje dziennie, np. 1 porcja w ciągu dnia, 1 porcja zamiast kolacji.