149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

OLIMP Pure Whey Isolate 95 / 1000g (33 porcje)

Producent: Olimp
OLIMP Pure Whey Isolate 95 / 1000g (33 porcje)
OLIMP Pure Whey Isolate 95 / 1000g (33 porcje)
Cena:
127,99 zł
Ilość
Dostępność:
Chwilowo niedostępny
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 611
O produkcie:
PURE WHEY ISOLATE 95® Najwyższej jakości odżywka białkowa wolna od laktozy, oparta na czystym izolacie białek serwatkowych (WPI), wzbogacona kompleksem witamin i składników mineralnych. Odżywka białkowa Olimp Pure Whey Isolate 95 zapewnia prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy ...
banner

PURE WHEY ISOLATE 95®
Najwyższej jakości odżywka białkowa wolna od laktozy, oparta na czystym izolacie białek serwatkowych (WPI), wzbogacona kompleksem witamin i składników mineralnych. Odżywka białkowa Olimp Pure Whey Isolate 95 zapewnia prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Bardzo dobra przyswajalność preparatu i jego wysoka wartość biologiczna BV=159 pozwala zbudować znacznie więcej tkanki mięśniowej, niż przy użyciu innych odżywek wysokobiałkowych. Idealna odżywka na masę lub rzeźbę. Izolat białka serwatki marki Olimp dzięki wysokiej zawartości białka oraz znikomej zawartości tłuszczu jest idealna w trakcie odchudzania, czyli redukcji zbędnej tkanki tłuszczowej.


produkt wolny od bialka sojowego

Opis i charakterystyka odżywki wysokobiałkowej Olimp Pure Whey Isolate 95, która zawiera 100% białek zwierzęcych - izolat serwatki WPI o wysokiej wartości biologicznej.

Wysokobiałkowa odżywka OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Izolat białek serwatkowych to bardzo dobre suplementy proteinowe, które charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo.

dlaczego warto dostarczać organizmowi białko zwierzęce używając taniego suplementu marki Olimp - WPI izolat białka serwatki Pure Whey Isolate 95.
100% najlepiej przyswajalnego białka serwatkowego w postaci izolatu WPI! Zobacz skład, dawkowanie, zastosowanie oraz sposób działania proteiny OLIMP Pure Whey Isolate 95 uzupełniający niedobory protein w diecie. [PDF, 173KB]

Sposób działania silnej i skutecznej odżywki anabolicznej dla sportowców Olimp Pure Whey Isolate 95.

Wysoką wartość odżywczą preparatu sportowego Olimp Pure Whey Isolate 95 zawdzięcza najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.

    Jak działa silna i skuteczna odżywka białkowa Pure Whey Isolate 95 oparta na izolacie białka serwatki WPI:
  • źródło najwyższej jakości białka zwierzęcego - 100% izolatu białka serwatki WPI,
  • silne działanie anaboliczne i antykataboliczne,
  • każda porcja to aż 26 gram szybko działającej proteiny,
  • zawiera minimalną ilość węglowodanów (tylko 0,3 g na porcję) oraz tłuszczów (tylko 0,1 g na porcję),
  • idealny suplement dla każdego, a w szczególności dla sportowców i osób aktywnych do stosowania w ciągu dnia oraz po treningu.

Dla kogo dedykowany jest izolat protein serwatkowych WPI marki Olimp?

Bardzo dobra odżywka wysokobiałkowa Olimp Pure Whey Isolate 95 sprawdzi się doskonale zarówno w okresie budowania czystej masy mięśniowej, jak i przy kształtowaniu ostatecznej ich definicji w trakcie restrykcyjnej diety redukcyjnej. Preparat marki Olimp dostarcza tylko i wyłącznie kalorie w postaci białka, które dodatkowo pobudza przemianę materii. Izolat białka serwatkowego WPI marki Olimp uzupełni dietę w najcenniejsze i najdoskonalsze białka zwierzęce pochodzące z serwatki. Stosunkowo tani produkt proteinowy dla sportowców i osób aktywnych niezwykle szybko się wchłania, nie obciążając przewodu pokarmowego, dlatego można go stosować o każdej porze dnia, a szczególnie bezpośrednio po treningu. Suplement białkowy Pure Whey Isolate 95 doskonale sprawdzi się zawsze wtedy, kiedy gdy mięśnie wymagają dodatkowej porcji pełnowartościowego białka, np. zaraz po przebudzeniu. W trakcie redukcji zbędnej tkanki tłuszczowej można spożywać 1 porcję białka Pure Whey Isolate 95 jako zamiennik kolacji.

Zobacz wszystkie suplementy i odżywki marki Olimp Laboratories.

Producent odżywki białkowej opartej na czystym, niezdenaturowanym izolacie białka serwatki o maksymalnej wartości biologicznej BV 159 - Pure Whey Isolate 95 :
Olimp Laboratories

Sprawdź inne odżywki z działu: tani izolat białka serwatki WPI, mogące stanowić wysokobiałkowy dodatek proteiny w diecie kulturystycznej w okresach budowy masy i siły mięśni.


BV 159 - interpretacja współczynnika przyswajalności biologicznej białka.

Prosta interpretacja współczynnika wartości biologicznej białek, BV, to na prawdę nie łatwe zadanie! Ten wskaźnik wartości odżywczej białek, spośród siedmiu innych, upodobali sobie szczególnie producenci odżywek sportowych. Producenci podają go na etykietach, a Wy pytacie, co on oznacza?

Organizm przeciętnego, dorosłego, zdrowego mężczyzny wymienia dziennie ok. 140 g białek. Białka kontrolują wszystkie procesy życiowe. W efekcie swej pracy zużywają się i muszą być zastąpione nowymi. W życiu dorosłym, kiedy nie mamy doczynienia z ekstremalnymi obciążeniami fizycznymi lub chorobą, nowych białek powstaje dokładnie tyle, ile uległo zużyciu. Wymianę białek mierzymy obrotem budującego białka azotu - bilansem azotowym. Tak, więc u dorosłych bilans azotowy wychodzi na zero, czyli zachowana zostaje równowaga azotowa.

Nie musimy jednak, dla zachowania równowagi azotowej, spożywać aż 140 g białka dziennie. Połowę tej puli, tj. ok. 70 g, pokrywa białko z recyklingu. Jest to białko własne organizmu (endogenne), raz już zużyte i odbudowane ponownie. Pokarmem wystarczy, więc pokryć brakującą połowę - drugie 70 g.

Białko białku nie równe.

Naukowcy dawno już zaobserwowali, że białko białku nie równe. Właściwie, żadne białko pokarmowe, podawane w ilości 70 g nie jest w stanie zrównoważyć dokładnie bilansu azotowego, organizmu dorosłego mężczyzny. Jednak istnieją białka, które równoważą ten bilans już w porcjach 75-cio gramowych, ale i takie, których spożywać trzeba aż 120 g.

W okresie między i powojennym, ustalenie przydatności poszczególnych białek pokarmowych było niezwykle istotnym zagadnieniem, gdyż pozwalało podejmować skuteczną walkę z plagami głodu, dotykającymi różne rejony świata. Białko jest najważniejszym składnikiem pokarmowym, gdyż głodzony organizm ginie wtedy, kiedy traci połowę azotu, zgromadzonego w białkach ustrojowych. W owym czasie, dwóch młodych biochemików - Thomas i Mitchell wymyśliło metodę określania wartości biologicznej białek, określaną skrótem - BV, powszechnie stosowaną do dnia dzisiejszego.

Nie wnikając w szczegóły techniczne tej metody, BV informuje nas o procentowej wartości danego białka dla równoważenia bilansu azotowego, w stosunku do białka endogennego, podlegającego recyklingowi. W przełożeniu na praktykę, jeżeli wiemy, że wartość biologiczna białka jaja wynosi - BV 88, to dla wyrównania bilansu azotowego musimy spożyć go nie 70, ale ok. 80 g. (70 g.: 88% = 79,55 g.). BV 79 to wskaźnik wartości biologicznej białka z piersi kurczaka. Dla wyrównania bilansu azotowego, trzeba, więc zjeść ok. 89 g. takiego białka. Znacznie gorzej ma się sytuacja w przypadku białek roślinnych. Np. białka ziemniaczanego potrzeba by spożyć, aż 116 g, gdyż jego BV wynosi ledwie 60!

BV zyskał szczególną popularność na przełomie 20-tego i 21-go wieku, kiedy okazał się cennym wskaźnikiem, ułatwiającym planowanie sportowej diety. W sporcie zaleca się znacznie wyższe spożycie białek, gdyż tutaj z reguły chodzi nie tylko o wyrównanie bilansu azotowego, ale też o stworzenie bilansu dodatniego - zatrzymanie białka w organizmie. To właśnie zatrzymywane białko tworzy adaptację wysiłkową - umożliwia rozwój masy, siły i wytrzymałości mięśniowej. Szacuje się, że przeciętnie zapotrzebowanie sportowca jest dwukrotnie większe, niż zapotrzebowanie normalnego, zdrowego, mało aktywnego mężczyzny. Tak, więc sportowiec powinien spożywać nie 70, ale 140 g białka w przeliczeniu na białko BV 100, czyli endogenne, podlegające recyklingowi. Znając BV poszczególnych białek, łatwo obliczyć, że białka jajecznego potrzeba tu ok. 160, zaś drobiowego ok. 180 gramów.

Dlaczego nie białka o wartości biologicznej BV 100?

Najlepsze białka pokarmowe mogą osiągać wartość, BV bliską 100, np. izolat białek jajecznych (BV 99), jednak wartości tej przekroczyć nie mogą!... Wartość 100, to wartość wzorcowa, zarezerwowana dla białka endogennego. W przypadku białka endogennego, jego ilość podlegająca rozpadowi (katabolizmowi) i eliminacji, zawsze jest optymalna do ilości podlegającej ponownej odbudowie (anabolizmowi). W przypadku każdego białka pokarmowego, rozpada się ponad optimum więcej takiego białka, niż wbudowuje w struktury organiczne, co powoduje, że dla zrównoważenia bilansu azotowego potrzeba go więcej, niż białka endogennego. Stąd wartości BV tych białek, niższe od 100!

Istnienie białka o BV wyższym niż 100 jest niemożliwe! Współczynnik ponad 100 oznaczałby, że więcej takiego białka ulega wbudowaniu, aniżeli rozpadowi i eliminacji, co samo w sobie tworzy dodatni bilans azotowy - efekt anaboliczny. To przeczy podstawowemu dogmatowi nauk o żywieniu, głoszącemu, że spożywane białko nie jest magazynowane w organizmie, tak, jak np. tłuszcze i węglowodany.

W życiu dorosłym, w normalnych warunkach, jeżeli spożywamy więcej białka, aniżeli limit niezbędny do wyrównania bilansu azotowego, jego nadmiar jest degradowany i usuwany poza organizm - równowaga azotowa zostaje zachowana - bilans azotowy wychodzi na 0. Jeżeli natomiast poddamy organizm znacznemu przeciążeniu, np. treningowi sportowemu, ten zaczyna wytwarzać więcej hormonów anabolicznych, intensyfikujących syntezę białek, które umożliwiają ich zatrzymywanie - tworzenie dodatniego bilansu azotowego. To hormony, a nie bezpośrednio poziom spożycia białka, decydują ostatecznie o wartości bilansu azotowego!... Z tego też powodu, hormony takie, podawane z zewnątrz, są skutecznymi lekami anabolicznymi, stosowanymi w lecznictwie i zakazanym dopingu farmakologicznym.

Dlaczego białka o wartości większej niż BV 100?

Kiedy po raz pierwszy ustalono wskaźnik BV dla wąskiej frakcji białek, określanej skrótem WPI, wyizolowanej z długo niedocenianego produktu technologii mleczarskiej - serwatki, badacze osłupieli!?... BV 159!?... Nikt nie potrafił wyniku takiego zinterpretować. Dopiero po kilku latach naukowcy skojarzyli i zestawili fakty.

Generalnie wszystkie spożyte białka trawione są do drobnych aminokwasów i, jako takie, wchłaniane do organizmu i ponownie odbudowywane. Do krwi, a z niej do innych tkanek, w całości, mogą być wchłaniane jedynie białka hormonalne, a więc tylko wytworzone we wnętrzu organizmu, wydzielane do krwiobiegu przez wyspecjalizowane gruczoły. Proces taki jest perfekcyjnie kontrolowany przez precyzyjne mechanizmy receptorowe. Jednak, te same, precyzyjne mechanizmy receptorowe sprawiają, że organizm matki może zaopatrywać w białka hormonalne niewykształcony dostatecznie układ hormonalny noworodka.

Zaobserwowano, że matczyny organizm wydziela białka hormonalne nie tylko do krwiobiegu, ale również do pierwotnego pokarmu noworodka - mleka. Dzięki obecności w przewodzie pokarmowym odpowiednich receptorów, wrażliwych na takie hormony, całe białka hormonalne przedostają się do krwi dziecka, a stąd do innych tkanek. Niektóre z tych białek to hormony anaboliczne, podobne do somatotropiny, wspomagające intensywnie wzrastający organizm. Generalnie, w życiu dorosłym, człowiek nigdy nie stykał się z nimi, gdyż technologie mleczarskie niestety, zawsze skutecznie je eliminowały. Do czasu, aż jakiś szalony naukowiec nie wpadł na pomysł wyizolowania z serwatki WPI - frakcji, obfitującej w anaboliczne hormony białkowe...

Izolat białka serwatki (WPI) BV 159 - w praktyce.

W praktyce, systematyczna suplementacja frakcji izolatu białka serwatki WPI oznacza niemal tyle, co wstrzykiwanie sobie hormonu wzrostu. Jednak w przeciwieństwie do "kuracji" hormonalnej, pozostaje w zgodzie z prawem sportowym, nie niesie zagrożenia, ale daje wymierny pożytek dla zdrowia. Izolat białka serwatki WPI nie tylko rozwija muskulaturę, również wzmacnia odporność na choroby, eliminuje wolne rodniki i wydłuża czas życia (u zwierząt laboratoryjnych aż o 60%). BV 159 frakcji izolatu białka serwatki WPI daje też wymierną oszczędność w konsumpcji białek. Jeżeli by WPI potraktować, jako jedyne źródło białka pokarmowego, sportowcowi - siłaczowi wystarczy ok. 88 g, zamiast zalecanych 140-tu.

Należy jednak wyraźnie zaznaczyć - działanie sensu stricte anaboliczne wykazują jedynie frakcje pełnych, nie denaturowanych, izolowanych białek serwatkowych (WPI) oraz ich hydrolizaty. Koncentraty białek serwatkowych (WPC) są znakomitym źródłem białka pokarmowego o BV 104, idealnie uzupełniającym sportową dietę, jednak o jedynie niewielkiej aktywności anabolicznej. Z tańszego WPC powinniście korzystać zawsze, kiedy zależy Wam jedynie na uzupełnieniu diety w białko o najwyższej wartości pokarmowej. Znacznie droższe izolaty białka serwatki WPI i jego hydrolizat to już nie tylko suplementy białkowe, ale jednocześnie skuteczne, bezpieczne, dozwolone i zdrowe anaboliki. Sięgajcie po izolat białka serwatki wtedy, kiedy zależy Wam na szybkim przyroście siły i masy.

Skład produktu białkowego na odchudzanie Olimp Pure Whey Isolate 95:
Wartość odżywcza: w 100 g w jednej porcji
30 gram
Wartość energetyczna 1466 kJ/ 350,7 kcal (1496 kJ/ 357,9 kcal') 440,1 kJ/ 105,3 kcal (447,7 kJ/ 107,1 kcal')
Białko 86 g 25,8 g
Węglowodany 1 g 0,3 g
- w tym cukry 1 g 0,3 g
Tłuszcz 0,3 g (1,1 g') 0,1 g (0,3 g')
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g (0,3 g') 0,1 g (0,3 g')
Błonnik pokarmowy 0 g 0 g
Sód <0,3 g <0,1 g
PROFIL AMINOKWASOWY
L-kwas glutaminowy 14985 mg 4496 mg
L-leucyna 9278 mg 2783 mg
L-kwas asparaginowy 9018 mg 2705 mg
L-lizyna 9885 mg 2966 mg
L-prolina 4682 mg 1405 mg
L-walina 4769 mg 1431 mg
L-izoleucyna 5288 mg 1587 mg
L-treonina 5463 mg 1639 mg
L-alanina 4422 mg 1327 mg
L-seryna 3729 mg 1119 mg
L-fenyloalanina 2601 mg 780 mg
L-tyrozyna 2515 mg 754 mg
L-arginina 1994 mg 598 mg
L-glicyna 1474 mg 442 mg
L-metionina 1908 mg 572 mg
L-histydyna 1474 mg 442 mg
L-cysteina 2168 mg 650 mg
L-tryptofan 1041 mg 312 mg
' - wartość dla smaku czekoladowego.

Składniki Pure Whey Isolate 95:
97,5% izolat białek serwatkowych, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstniki, acesulfam K, sukraloza - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan dl-α-tokoferylu - wit. E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit. B1, ryboflawina - wit. B2, cyjanokobalamina - wit. B12), barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego).

Dawkowanie najlepszego polskiego białka serwatki Pure Whey Isolate 95:

Sposób przygotowania napoju z odżywki białkowej Olimp Pure Whey Isolate 95 : 1 porcję odżywki (30 g tj. 2,3 miarki) należy rozpuścić w ok. 200 - 300 ml przegotowanej chłodnej wody, mleka dokładnie wymieszać. Zaleca się stosować mikser. Nie gotować. Odżywkę białkową Olimp Pure Whey Isolate 95 należy spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Dawkowanie odżywki białkowej zawierającej izolat białka serwatki - Olimp Pure Whey Isolate 95: Przeciętnie stosuje się od 1 - 3 porcji odżywki białkowej dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem).

    Opis i charakterystyka odżywki na masę mięśniową Olimp Pure Whey Isolate 95:
  • 1 porcja = 30 gram izolatu białka serwatki
  • Ilość porcji w opakowaniu: 33
  • Zawartość opakowania: 1000 gram (puszka)