149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

PAM High Heat Olej do pieczenia w wysokich temp. 482g

Producent: PAM Oil
PAM High Heat Olej do pieczenia w wysokich temp. 482g
PAM High Heat Olej do pieczenia w wysokich temp. 482g
Cena:
36,89 zł
Ilość
Dostępność:
Chwilowo niedostępny
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 12
O produkcie:
Pam High Heat Baking Spray 482 gramy Beztłuszczowy olej przeznaczony do smażenia i pieczenia w wysokiej temperaturze. Oparty jest na ubogim w tłuszcze nasycone oleju rzepakowym, dzięki czemu doskonale sprawdza się w zdrowej, niskokalorycznej kuchni. Charakterystyka oleju do pieczenia w wysokich ...
banner

Pam High Heat Baking Spray 482 gramy

Beztłuszczowy olej przeznaczony do smażenia i pieczenia w wysokiej temperaturze. Oparty jest na ubogim w tłuszcze nasycone oleju rzepakowym, dzięki czemu doskonale sprawdza się w zdrowej, niskokalorycznej kuchni.

Charakterystyka oleju do pieczenia w wysokich temperaturach Pam High Heat Baking Spray

Pam High Heat Baking oparty jest na ubogim w tłuszcze nasycone oleju rzepakowym, dzięki czemu doskonale sprawdza się w zdrowej, niskokalorycznej kuchni. Pam High Heat Baking jest dedykowany do zastosowań w piekarniku, szczególnie dobrze sprawdza się do natłuszczania blach i foremek do ciast, a także do natłuszczania papieru do pieczenia lub silikonowych podkładek - dzięki jego zastosowaniu masz pewność, że pizza nie przywrze do blachy a papier do pieczenia nie wklei się w spód ciasta.
Spray PAM z oleju canola to idealnie zdrowy i smaczny sposób na utrzymanie szczupłej sylwetki i wyeliminowanie z diety szkodliwego nadmiaru tłuszczu bez szkody dla potraw z twojej kuchni!
Tłuszcze to pyszny, ale najbardziej kaloryczny składnik potraw bo zawierają ponad 2 razy więcej kalorii niż białka i węglowodany. Sięgając po spraye PAM® możesz przyrządzać ulubione potrawy nie martwiąc się o swoją sylwetkę.

Powstawanie beztłuszczowego oleju do pieczenia w wysokich temperaturach

Aby osiągnąć zamierzony skutek, a tym samym stworzyć produkt do beztłuszczowego smażenia potraw, naukowcy użyli etanolu, jako rozpuszczalnika oraz obojętnego gazu do utrzymywania konsystencji lotnej. W rezultacie powstał olej niekonwencjonalny, za to pod każdym względem nieszkodliwy. W jednym pojemniku mieści go się tyle, że, jak zapewnia producent, wystarczy na około 1463 użyć (jedną porcję 0,27g uzyskuje się w czasie 1/3 sekundy). Ze zdziwieniem obserwujemy, jak beztłuszczowy olej wydobywa się z naczynia pod postacią sprayu. Identycznie jak popularny dezodorant.

Olej PAM do beztłuszczowego i bez kalorycznego smażenia stosowany w kulturystyce i fitness przez osoby trzymające beztłuszczową dietę kulturystyczną.

Jak stosować olej do pieczenia w wysokich temperaturach Pam High Heat Baking Spray ?

Jedno naciśnięcie czubka atomizera nie powinno trwać dłużej niż 1/3 sekundy. Wystarczy czasu, aby produkt osiadł na całej powierzchni patelni. Rozpyla go się z odległości 15 cm. Na pokrytej olejem PAM patelni można usmażyć wszystko, na co ma się ochotę, nie podwyższając jednocześnie poziomu cholesterolu w organizmie powyżej tego, jaki pochodzi ze smażonych produktów. Co ciekawe, olej ten doskonale nadaje się do opryskiwania kawałków mięsa przed pieczeniem.

Jedz zdrowiej z olejem High Heat Baking Spray firmy Pam

W przeciwieństwie do tłuszczów takich jak np. masło, którego nie powinno używać się do smażenia, ponieważ podczas nagrzewania wydziela niebezpieczne węglowodory, olej PAM jest zupełnie bezpieczny. Łyżka stołowa masła zawiera 11,5 g tłuszczu i wytwarza 104 kalorie, łyżka oleju standardowego odpowiednio 13,6 g i 122 kalorie. Tymczasem PAM nie zawiera ani grama tłuszczu, nie przyczynia się do wytwarzania cholesterolu w organizmie - jest ulotny w szerokim tego słowa znaczeniu, a zarazem nadaje potrawom smak. Nie ma też żadnego wpływu na zapach smażonego surowca, bo nie jest odczuwalny. Można powiedzieć, że smaży "anonimowo".

Kto powinien zadbać, aby olej PAM zaistniał w domowej spiżarce ?

Na pewno jest to produkt szczególnie przydatny dla osób, które stosują "nałogowo" typową dietę kulturystyczną, a zarazem nie chcą utracić nic ze smaku, jaki może dać potrawa smażona lub grillowana. Jest rzeczą normalną, że osoby otyłe wystrzegają się tłuszczu, aby nie fundować sobie nadmiaru kalorii oraz nie podwyższać poziomu LDL we krwi. W kontakcie z olejem PAM każdy kulturysta może swoje obawy odłożyć na bok.

    Zastosowanie oleju Pam w codziennej diecie :
  • do smażenia mięs i ryb
  • grilowania
  • pieczenia
    Środki ostrożności :
  • Używać tylko wg wskazówek. Nie używać blisko otwartego ognia, nie pryskać bezpośrednio do piekarnika, trzymać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Zapoznaj się z wszystkimi produktami idealnymi dla osób prowadzących zdrowy tryb życia Pam.

Producent oleju do pieczenia w wysokich temperaturach High Heat Baking Spray:
Pam

Zobacz naszą pełną ofertę: olejów w sprayu do smażenia dla osób, które muszą ograniczyć ilość tłuszczy w diecie.

Wartości odżywcze Pam High Heat Baking Spray:
Informacja żywieniowa: w 0,27 g
Kalorie 0 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
w tym tłuszcze trans
0 g
0 g
0 g
Cholesterol 0 mg
Sód 0 mg
Węglowodany 0 mg
Białko 0 mg

Składniki: Soybean Oil, Phosphated Mono- & Diglycerides, Calcium Carbonate, Silicon Dioxide, Canola Oil, Water, Propellant. Not a significant source of Dietary Fiber, Sugars, Vitamin A, Vitamin C, Calcium and Iron.

    Opis i charakterystyka Pam High Heat Baking Spray :
  • 1 porcja = 0,27g (1/3 sekundy dozowania)
  • Ilość porcji w opakowaniu: ok. 1463
  • Zawartość opakowania: 482 g
    Sposób użycia Pam High Heat Baking Spray Olej do pieczenia w wysokich temperaturach:
  • Rozpylać około 1/3 sekundy na zimną patelnię lub inne naczynie z odległości ok. 15 cm. Można spryskać produkt surowy i obtoczyć go w przyprawach. Przed użyciem wstrząsnąć. 1 porcja = 0,27g