149 zł

32 2340990

Formularz kontaktowy

Logowanie

Rejestracja

0 produktów  ( 0,00 zł )
Do darmowej dostawy: 149,00 zł

si03 SYNTRAX Matrix 5.0 / 2250g - 2420g [promocja]

Producent: si03 Syntrax
si03 SYNTRAX Matrix 5.0 / 2250g - 2420g [promocja]
si03 SYNTRAX Matrix 5.0 / 2250g - 2420g [promocja]
Cena:
199,90 zł 164,99 zł
Ilość
Dostępność:
Chwilowo niedostępny
Wysyłka w ciągu 24h:
dotarcie 1-3 dni roboczych (zobacz cennik)
Popularność
Ilość osób stosujących ten produkt: 1 452
O produkcie:
si03 SYNTRAX Matrix 5.0 - zalety odżywki białkowej : Matrix - charakterystyka odżywki : rewelacyjna rozpuszczalność bez pomocy miksera anaboliczne i antykataboliczne źródła protein serwatka, micelarna kazeina oraz białka jaja niesamowity smak nawet z wodą idealny dla każdego, nawet dla ...
banner

si03 SYNTRAX Matrix 5.0
- zalety odżywki białkowej :
    Matrix - charakterystyka odżywki :
  • rewelacyjna rozpuszczalność bez pomocy miksera
  • anaboliczne i antykataboliczne źródła protein
  • serwatka, micelarna kazeina oraz białka jaja
  • niesamowity smak nawet z wodą
  • idealny dla każdego, nawet dla rekonwalescentów

Syntrax si03 Matrix 5.0 - najlepiej smakująca mieszanka protein na świecie! Odżywka białkowa Syntrax si03 Matrix 5.0 zawiera koncentrat serwatki (WPC), koncentrat białka mleka wraz z micelarną kazeiną, białko jaja oraz peptydy glutaminy w doskonałych proporcjach. Brak jakichkolwiek procesów denaturacji, tylko najnowsze technologie produkcji!

Sama serwatka jest niepobita jeśli chodzi o szybkość wchłaniania oraz właściwości immunosupresyjne. Z uwagi na bardzo szybkie jej metabolizowanie, nasza tkanka mięśniowa korzysta z jej walorów tylko przez chwilę, tutaj nieoceniona okazuje się - micelarna kazeina. W przeciwieństwie do serwatki białkowej, jest bardzo wolno metabolizowana w organizmie co umożliwia zaopatrzenie mięśni w niezbędne aminokwasy przez długi okres czasu.

Z uwagi na odmienne charakterystyki, obie frakcje białkowe posiadają swoje nieocenione walory, które Twój organizm zagospodaruje w każdej sytuacji między posiłkami, po treningu oraz na noc. Podobnie białko jaja posiada niezastąpione właściwości, które czynią ją bardziej przydatną w określonych sytuacjach. Jest sprawą niezwykle istotną, aby połączyć ze sobą najwyższej jakości wszystkie frakcje proteinowe, tylko w taki sposób Twój organizm będzie odpowiednio chroniony przed niekorzystnym katabolizmem w ciągu całego dnia.

    Perfekcyjna proteina :
  • Dlaczego serwatka nie jest najlepszym źródłem białka?
  • Czy soja powoduje wzrost piersi u mężczyzn?
  • Której formy kazeiny unikać?
  • Dodawanie enzymów - konieczne, czy korzystne rozwiązanie?
  • Czy hydrolizaty są lepsze od niezdenaturowanych białek?
  • Co lepsze, białkowe koncentraty czy izolaty?

Poszukiwania... perfekcyjnej proteiny - odżywka białkowa Syntrax si03 Matrix 5.0

Poniżej przedstawiamy serię pytań i odpowiedzi dotyczących proszków proteinowych. Naszym celem jest dostarczenie Wam niezbędnych informacji, pomagających wybrać najlepszy tego typu produkt na rynku. Chcemy przekazać Wam wiedzę o szerokiej palecie dostępnych produktów białkowych, przybliżyć terminologię i najważniejsze informacje na ich temat.

Pytanie :
Jakie są dostępne typy białek?
Odpowiedź : Białka pozyskiwane z soi, serwatki, jaj oraz mleka. Proteiny sojowe, serwatkowe oraz mleka można wyekstrahować na dwa sposoby: w postaci koncentratu i izolatu (max 90% protein). Natomiast białka jaj, jedynie w postaci koncentratów (ok. 80% protein).

Pytanie :
Co jest najlepszym źródłem białka?
Odpowiedź : Tu zdania są podzielone… Nie ma jednego najlepszego źródła. Każdy rodzaj białka ma swoje plusy, które czynią go potrzebnym i użytecznym. Na przykład serwatka szybko się wchłania, ma korzystny wpływ na funkcje immunologiczne, zawiera najwięcej BCAA. Soja natomiast obniża poziom cholesterolu i usprawnia funkcjonowanie nerek, zawiera także dużo bardzo ważnego aminokwasu - glutaminy.

Pytanie :
Czy soja jest źródłem gorszych protein?
Odpowiedź : W tym przypadku konsument musi wykazać się inteligencją i sprytem, żeby nie dać się nabrać na sztuczki marketingowe koncernów produkujących suplementy. Gdyby się dokładnie przyjrzeć temu zagadnieniu widać, że soję z powodzeniem można porównywać z białkiem serwatkowym. Soja jest dobrze rozpuszczalna, łatwo przyswajalna, działa antykatabolicznie jeśli chodzi o masę mięśniową, anabolicznie w stosunku do masy kostnej, pełni podobną rolę co białka serwatki oraz mleka w procesie wzrostu organizmu.

Potrzebujesz więcej dowodów? Oto dwa przykłady z uznanych czasopism: "Niegdyś zakazana soja powraca w progi kulturystyki ze względu na swe zadziwiająco skuteczne właściwości antyoksydacyjne, promując morderczy trening, utratę tkanki tłuszczowej oraz rozrost masy mięśniowej." Stopień ubytku masy mięśniowej (na mięśniu płaszczkowatym) u szczurów na diecie sojowej (SPI) był znacznie mniejszy niż u szczurów karmionych kazeiną. Sugeruje to, iż SPI redukcje rozpad białka (hamuje proteolizę) w mięśniach szkieletowych, poprzez redukcję aktywatorów proteosomalnych. W konsekwencji przeciwdziała i zapobiega atrofii mięśniowej. Widać więc, że soja pod pewnymi względami jest lepsza od serwatki i kazeiny. Nawet zażarci wielbiciele serwatki (np. Will Brink) przyznają, iż soja jest źródłem dobrego białka.

Pytanie :
Czy soja może wywołać problemy z estrogenami, szczególnie u mężczyzn?
Odpowiedź : "ABSOLUTNIE NIE!!!". Soja zawiera komponenty zwane izoflawonami, o których mogliście słyszeć, iż promują produkcję estrogenów. Izoflawony w pewnych tkankach działają przecież jako antyestrogeny i w żaden sposób, nie posiadają jakiegokolwiek, negatywnego wpływu na produkcję męskich bądź żeńskich hormonów. Pewnej próbie poddano męskie osobniki małp, podając jednej grupie białko sojowe o dużej zawartości izoflawonów, drugiej grupie natomiast soję, z której izoflawony zostały usunięte w całości. U obu grup, nie stwierdzono zmian poziomu testosteronu, dehydroepiandrosteronu (DHEA), globuliny wiążącej hormony płciowe (SHGB) czy wagi jąder itp.

Pytanie :
Jakie są różnice jeśli chodzi o różne typy proteiny mlecznej?
Odpowiedź : Kazeina stanowi 80% całości frakcji białkowych mleka. Jest dostępna dla człowieka w postaci zdenaturowanej soli kazeinianu, lub w postaci ultrafiltrowanej, niezdenaturowanej micelarnej kazeiny.

Pytanie :
Jaka jest różnica między micelarną kazeiną a kazeinianami?
Odpowiedź : Chociaż micelarna kazeina jest znacznie droższa, to mogę powiedzieć z czystym sumieniem, iż jest to towar z najwyższej półki. Produkuje się ją bez chemicznych domieszek, w bliskiej ideałowi formie rodzimej. Może być też nazywana koncentratem/izolatem białek mleka. Kazeiniany natomiast, powstają w procesach chemicznych. Są to produkty niższej jakości i radzę się od nich trzymać z daleka.

Pytanie :
Kupować koncentraty czy izolaty białkowe?
Odpowiedź : To zależy od źródła protein. Jeśli chodzi o soje, to polecam tylko i wyłącznie izolat. Mówiąc zaś o białkach jaj, nie masz wyboru gdyż dostępne są tylko w postaci koncentratu. Kazeina i serwatka występują w obu omawianych postaciach, wybór należy do Ciebie. Zależy co chcesz osiągnąć, jakie stawiasz sobie cele o jakich porach spożywasz napoje białkowe. Jeśli nie ograniczają Cię tak przyziemne i istotne zarazem sprawy jak finanse, zawsze wybieraj izolat. Smakuje lepiej, zawiera jedynie śladowe ilości tłuszczu oraz węglowodorów.

Pytanie :
Czy hydrolizat serwatki jest lepszy od standardowego białka serwatkowego?
Odpowiedź : Przeciętny człowiek odpowie: "nie". Hydrolizat ma szereg zalet dla noworodków i osób z problemami układu trawiennego. Jednak dla większości ludzi hydrolizat jest gorszą formą serwatki niż wersja niezhydrolizowana. Pamiętajmy, że białko serwatki samo w sobie jest już dobrze przyswajalne i nie ma co przesadzać z poprawianiem natury. Można wręcz pogorszyć jej dzieło gdyż, proces hydrolizacji w wysokich temperaturach denaturuje białko wraz z wszystkimi najpotrzebniejszymi frakcjami immunoglobulin oraz czynnikami wzrostu. Są to niezbędne składowe proteiny serwatkowej, umożliwiające prawidłową jej syntezę w organizmie.

Pytanie :
Co sądzicie o dodawaniu enzymów?
Odpowiedź : Według mnie to jedynie chwyt marketingowy mający działać na klientów jak lep na muchy. Enzymy zwiększają szybkość i stopień trawienia, co może powodować denaturację delikatnych czynników wzrostowych zawartych w białku, zanim twój organizm zdąży je przyswoić. Trzymaj się z daleka od białek z dodatkiem enzymów.

Pytanie :
Czy stosować białka jednego rodzaju czy zestawy złożone z różnych typów protein?
Odpowiedź : Są różne opinie, jak w przypadku pytania o najlepsze białko. Jedni twierdzą, iż białko jaja jest najlepsze inni, że serwatkowe, a jeszcze inni, że kazeina to jest to. Każda z tych grup potrafi przytoczyć setki przykładów na to, że wybór jakiego dokonali jest właściwy. Nie da się jednoznacznie określić, która forma białka jest najlepsza. Ja jednak z nieugiętą upartością będę twierdził, iż każde białko jest dobre. Tylko od nas zależy pod jakim kątem chcemy z nich korzystać. Pod pewnymi względami każde białko jest najlepsze. Sztuka polega na tym, aby w odpowiedni i umiejętny sposób nauczyć się z niego korzystać.

Stosowanie zróżnicowanych protein wysokiej jakości, niesie ze sobą szereg korzyści dla naszego organizmu. Zatem korzystaj z działającego anabolicznie, wzmacniającego układ odpornościowy oraz szybko wchłanianego białka serwatki; wolno wchłanianej, idealnej na noc, działającej antykatabolicznie kazeiny oraz z antyoksydacyjnego, redukującego cholesterol i usprawniającego pracę nerek białka soi. Teraz już wiesz o co chodzi!
źródło : materiały All Nutrition

Producent odżywki białkowej, która zawiera koncentrat białek serwatki (WPC), koncentrat białka mleka wraz z micelarną kazeiną, białko jaja oraz peptydy glutaminy - Matrix 5.0 :
Syntrax si03

Zobacz wszystkie suplementy i odżywki marki Syntrax si03

Ściągnij ulotkę z informacją żywieniową odżywki stosowanej w kulturystyce i fitness Syntrax Matrix 5.0 [ plik w formacie PDF, 1258 KB ]

SYNTRAX SI03 MATRIX 5.0, Syntrax si03 Matrix 5.0, syntrax si03 matrix 5.0 - białkowa odżywka zawierająca koncentrat białek serwatkowych (WPC), koncentrat białek mleka wraz z micelarną kazeiną, białko jaja oraz peptydy glutaminy i glutaminę oraz wysokobiałkowy suplement diety oparty na koncentracie białka serwatki i odżywka wysokobiałkowa wspomagająca sport kulturystyczny oraz wysiłek sportowy, odżywka białkowa stosowana w kulturystyce i fitness.
    Dawkowanie odżywki białkowej Syntrax si03 Matrix 5.0 :
  • 1 miarka odżywki białkowej Syntrax si03 Matrix 5.0 - 2-3 razy dziennie. Rozpuść 1 miarkę odżywki białkowej Syntrax si03 Matrix 5.0 w 300 ml wody lub odtłuszczonego mleka. Nie należy przekraczać zalecanego dziennego dawkowania odżywki.
    Kiedy stosować odżywkę białkową Syntrax si03 Matrix 5.0 :
  • Odżywkę białkową Syntrax si03 Matrix 5.0 należy stosować w dni treningowe rano na czczo, po treningu oraz na noc. W dni bez treningów odżykę białkową należy przjmować rano na czczo, między posiłkami oraz na noc.